Je ena od oblik zdravilstva, ki uporablja hlapne tekoče rastlinske snovi, znane kot eterična olja in druge aromatične sestavine rastlin. Njen namen je vplivati na človekovo zdravje in počutje. Aromaterapija ne zdravi zgolj simptomov, ampak splošno telesno stanje – dušo in telo kot celoto. Sem spadajo tudi navodila za zdrav način življenja in druge dejavnosti za krepitev zdravja.

Je splošen pojem, ki se nanaša na vse običaje, kjer uporabljam eterična olja, včasih v kombinaciji z energijsko metodo Electro Light/Ning Healing. Najpogosteje se eterična olja uporabljajo za inhaliranje, masažo ali drugo topikalno uporabo.

IZDELKI YOUNG LIVING

RAZISKAVE SO POKAZALE, DA LAHKO ETERIČNA OLJA, ČE JIH RAZPRŠIMO V PROSTORU, NANESEMO LOKALNO ALI JEMLJEMO ORALNO, POMIRJAJO, POŽIVLJAJO, URAVNOVEŠAJO, ČISTIJO IN POMLAJUJEJO UM IN TELO.

Če eterična olja nanašamo lokalno ali jih jemljemo oralno, podpiramo delovanje telesa na več nivojih. Koristna so za nego kože, urejanje prebave, blaženje bolečin v mišicah, podporo dihalom, pri bolečinah v sklepih in drugih tegobah. Eterična olja so odlična alternativa saj imajo veliko pozitivnih lastnosti na telo.

Z eteričnimi olji lahko zbistrite misli in umirite čustva. Eterična olja lahko nanašamo na telo ali jih razpršimo v prostoru, da bi zmanjšali stres, dvignili energijo in motivacijo, spodbudili odpuščanje in pogum, dvignili razpoloženje in libido ter se znebili strahu in se sprostili. Pomagajo zdraviti in dvigovati vibracijo.

KORISTI ETERIČNIH OLJ

Eterična olja so prava naravna zdravila, zato je potrebno biti pri uporabi previden. Priporočam vam, da preden začnete uporabljati eterična olja, vedno preberite SPLOŠNI PREVIDNOSTI UKREPI. Tu je prostor za nasvete, ki vam olajšajo življenje. Ponujam vam nekaj zelo preprostih naravnih nasvetov in opis, s katerim boste poskrbeli, da bo ob uporabi izdeka Young Living vaše življenje bolj polno in zdravo.

Eterična olja sivke, kamilice, bazilike in kadilne bozvelije, dajejo telesu pomirjujoč učinek. Pomagajo v boju z anksioznostjo. Eterični olji bergamotke in poprove mete, spodbujata imunski sistem, do te mere, da pomaga tistim z depresijo. Tudi športniki in fitneserji si lahko pomagajo lajšati bolečine utrujenih mišic in krčev zaradi napornih treningov, z poprovo meto ali našim kroglicnim aplikatorjem Globinsko sproščanje. Ta pristop zahteva tudi druge elemente obravnave in pristope. Biti moramo proaktivni pri raziskovanju in pogovoru s kvalificiranimi aromaterapevti ali drugimi posamezniki, ki se usposabljajo za uporabo eteričnih olj.