Programirano okolje človeka

Programirano okolje človeka

Svet, kot ga dojemam in razumem danes, je plod mojih prepričanj, razumevanja, dojemanja in osebne rasti. Vse to mi pomaga razumeti neusmiljen svet, v katerega sem se rodil z namenom, da raziščem in utrdim svoje znanje na podlagi videnega in dojemljivega doživetja. To velja tudi za ljudi, saj je planet Zemlja prostor, kjer bivajo vsa živa bitja pa tudi tista nevidna in skrita. Ljudje smo opremljeni z vsemi mehanizmi delovanja in duhovnimi tehnologijami, ki človeku pomagajo, da bi spoznal resnico. Sleherni človek je zgodba zase, zato je tudi njegovo razumevanje sveta in okolja lahko povsem drugačno, saj je odvisno od njegove osebne rasti in prepričanj, ki jih pridobiva in črpa skozi življenje. Gre za prostor in okolje enotnega bivanja vseh živih bitij. Vsak, ki je bil kdaj rojen na tem prečudovitem kraju, ki mu pravimo Zemlja, ima svojo edinstveno zgodbo in svoj namen, čeprav je lahko namen usmerjen tako v konstruktiven kot dekonstruktiven program delovanja. To pomeni, da smo lahko dobri in opravljamo sočutna dela ali pa je učinek nasproten: izkrivljenost in uničevanje.

Človeka delijo različne izkušnje, perspektive in doživetja, saj so predpogoj za njegova ustvarjena prepričanja, ki jih pridobiva skozi svoje bivanje na Zemlji. Vsi imamo svoj kotiček razmišljanja in misli, svoj svet, kjer prebiva naša ločenost med resničnostjo in domišljijo, čeprav je naša enost bila razdvojena zaradi križanja pogledov in različnih mnenj. Obstaja subtilna povezava in tančica resnice, da je skoraj nihče ne loči. Samo tisti, ki so se začeli prebujati, lahko opazijo in začutijo, za kakšne posege v kolektivu gre v resnici, saj je človeška pamet v popolnosti zavedena in nenehno manipulirana. Jaz temu pravim pranje možganov. Kaj je resnično dejstvo in kaj ne? To je prvo in zadnje vprašanje, ki bi si ga moral vsak zase postaviti vsaj enkrat v življenju. Gre za zelo dodelan in fascinanten sistem delovanja in pravil, da dlje, kot koplješ po globinah življenja, bolj vidiš, da je življenje en velik ocean neskončnih možnosti, resnic in neresnic in da v človeku pušča odtis raznih prepričanj. V človeško prepričanje je sugerirana ideja, da je človeška podoba nastala po bogu – njem in njegovi podobi. Resnica ali pa gre samo za prikrita dejstva, izkoriščanje človekovih potreb, farso oz. posmeh?

Resnična dejstva ali domnevo človeka, ki izhaja iz njegovega razumevanja okolja, bomo zato skozi pričujoči proces samospoznanja hote ali nehote spoznali. Uvideli bomo, kakšna je v principu naša integriteta – celovitost ter naša vloga v svetu, v katerem živimo. Takšnih in drugačnih idej je mnogo. Skozi zgodovino smo deležni različnih mnenj in izhodišč, ki nam jih veljaki iz ozadja tako podlo in hinavsko posredujejo. Podrediti nas želijo svojim potrebam in ciljem, da nas bodo z uporabo različnih komponent, programov in tehnologij odvrnili od resničnih dejstev. Toliko nas je in med vso to množico je neskončno mnenj in razumevanja, da bi bilo napačno in narobe, če bi se držali samo enega koncepta in ideje, ki se jih trudijo utrditi tisti med nami. Vse izhaja iz naše zapuščine in naših prednikov, infiltriranih posameznikov, zato je zelo pomembno, kakšen je naš delež in prispevek v tem življenju. Vsaka namera in dejanje, ki ga storimo v tem življenju, ima nek učinek, pa čeprav se nam včasih zdi, da temu ni tako. To, da vstanemo, delamo in počnemo stvari v vsakdanjemu življenju, prinaša neke rezultate. Pa najsi bodo slabi ali dobri, vedno gre za nek učinek. Da bi lažje spoznali okolico in resnična dejstva, ki pestijo mnoge ljudi, je zato potrebno spoznanje, kaj okolje sploh je in kakšna je naša vloga v njem. Vsak človek doživlja svojo realnost – življenje in okolje povsem drugače, saj je to del naših osebnih prepričanj in verovanj, kako dojemamo svoj svet, v katerem je vsa naša bit in inteligenca.

Vsak osebek na tem svetu je rojen z nekim namenom. Tudi kakšen brezdomec, ki živi v zakotni ulici, ima svoj smisel in življenjski namen. V življenju se velikokrat zgodi, da te lahko tudi povsem običajen človek ali izobčenec, ki se mu je družba odrekla, prestavi na neko drugo vibracijsko raven zavedanja. Če nič drugega, se lahko zgodi, da človek s svojo prisotnostjo naredi na nas vtis in nas usmeri v neko drugo področje razmišljanja. Interakcija. Vse je povezano in mi smo del skupnosti in ljudstva, prvine bivanja pa izhajajo iz razumevanja in dojemanja okolja, v katerem se je človek prilagodil razmeram v tolikšni meri, da smo v celoti pozabili nase in na svoje korenine resničnega bivanja. Svet je danes postal rutina, čas beži. Mi pa nemo hitimo za zastavljenimi cilji, ki so brezupni, saj v naše življenje ne prinašajo nič kaj optimističnega, ampak povsem nekaj vsakdanjega in monotonega. Iz tega se rojevajo nezadovoljni obrazi in različne bolezni.

Če smo dovolj pozorni na okolje in čuteči do ljudi, lahko začutimo, v kakšnem okolju bivamo, saj je na vso moč čutiti pritisk okolja in informacij, ki neusmiljeno bombardirajo vso skupnost našega bivanja. Tehnologije, ki jih je človek ustvaril sam s svojim znanjem in razumevanjem, so spremenile naš način življenja. Nikola Tesla je patentiral svoje znanje in postavil nove temelje na področju električne energije. To pa s pridom izkoriščajo, saj vemo, kdo. Zelo žalostno pa je, da si ne prizadevamo, da bi na tem svetu bilo kaj brezplačno, kot je na primer elektrika, tako kot si je takrat prizadeval g. Nikola in zdaj zelo verjetno tudi kdo izmed nas. Vsekakor pa je lobi institucij, ki si prizadevajo to s pridom izkoriščati, zelo močan. Danes smo prišli na točko, kjer človeku skorajda ni treba več misliti, saj namesto nas že mislijo stroji.

»Odpirajo se vrata, skozi katera bo nekega dne prišla na plano ustvarjena umetna inteligenca, če že nismo mi ta ustvarjeni umetni produkt neke nezemeljske inteligence.« Abrakadabra. Že za manj zahtevne naloge, kot so izračun računa, uporabljamo kalkulator. Včasih se nam zdi, da imamo vsega preveč, da smo zveličana bitja ali pa obratno, da nimamo ničesar. Saj s tem ni nič narobe, resnica je samo ta, da smo pozabili nase, na svoje občutke, predvsem pa bi rad izpostavil nekaj zelo pomembnega – naše osebno zdravje. Koliko nam je pripomogel razvoj v farmacevtski industriji, ko pa ne znamo več pretrpeti niti navadnega prehlada. Zdravila so po mojem mnenju samo potuha in zastrupljanje percepcije in razmišljanja. Zakaj bi ga, če nam ni treba – to je splošna miselnost. Želel bi povedati, da smo toliko malomarna bitja, da raje, kot bi kaj spremenili, uberemo bližnjico. Večkrat, kot to storimo, vedno bliže smo spoznanju, da je to samo začaran krog programiranega okolja in delovanja.

Pred očmi imamo svet in doživljanje. To je resnično dejstvo, kako je človek lahko del ujetega okolja pa tudi lastnega razmišljanja. Vedno znova se opaža, da so ljudje zaspanega razmišljanja, saj je njihovo mišljenje povsem nelogično in zavedeno. Svet je zgrajen na pravilih kontrolorjev in informacij. Programi nezemeljskega izvora in tehnologije, s katerimi upravlja človek in tajni predstavniki, predstavljajo zelo velik odstotek prebivalstva. Da bi spoznali resnico in lažje razumeli, kaj vse nam predstavlja okolje, je treba uporabiti svoj intelekt. Sprašujemo se, zakaj je toliko nezadovoljnih obrazov in zakaj smo nezadovoljni mi sami. Če pogledamo širšo sliko kolektiva, lahko vidimo, da je to okolje, kjer vladajo zakoni džungle. Umetno sprožene vojne in tajna delovanja ter programi iz ozadja. Jamranje in tarnanje, obsojanje in pritoževanje nad samim sabo, državo, sistemom, raznimi politiki in njihovimi dejanji ne bodo pomagala. Plenjenje, pohlep, nestrinjanje, obtoževanje, nevoščljivost, preganjanje ne bodo spremenili našega pogleda na celotno situacijo. To pomeni, da smo v konfliktu. Za rešitev problema so potrebni razumevanje, jasen cilj in rešitev. Zavedati se moramo, da smo mi sami prav tako soodgovorni, saj smo figurice na šahovnici in tisti, ki takšno igro igrajo. Nekdo izgubi, nekdo dobi. Za igro so potrebni strategija in strateg(i). Lahko si tudi kmet. Če imaš razumevanje, dobro predvidevaš in si dobro opremljen s strategijo, ti tudi cilji lobijev in medijev, ki kontrolirajo zelo velik odstotek prebivalstva, ne morejo priti do živega, saj izhajaš iz svojih osebnih prepričanj in preverjenih informacij. Potrebno je zavedanje, da niso mediji tisti, ki odločajo, kakšna bo cena človeškega razmišljanja, ampak mi sami.

Vsako bitje, vsak človek prevzame odgovornost za svoje življenjsko doživetje sam – od rojstva pa vse do končne poti. Vsak naj živi v svobodnem duhu in tako, da bo zgled in inspiracija mnogim. Zakaj nek človek izbere bolj krut način življenja in je nasilen ali na kakršenkoli drugi način grob do ostalih? Ne zato, ker se je takšen rodil, ampak ker je to njegova lastna izbira. Njegova svobodna volja je, v kakšnega človeka se bo izoblikoval in transformiral. Včasih ga v to prisili sistem, vera, religija ali pa celo sam sebe. Ker je velika večina ljudi še vedno zaspanih, je to tematika za poglobljeno duhovnost. Po nekih verskih običajih in razumevanju pa se ljudje prebujajo iz celice zaspanega uma, vsaj kolikor je moč doumeti in slišati. Oči so odprte toliko, kolikor zmorejo dojemati in razumeti. Ljudje, prebudite se! Takrat, ko bo vaš duh spoznal, da ste zavedeni in zmanipulirani, takrat boste zrli resnici v oči. Srečno!